Hoppa till huvudinnehållet!

Plisségardin - blandning av rullgardin och persienn

Är du på jakt efter en annorlunda och modern gardin? Då kan en plisségardin vara rätt alternativ för dig. Plisségardiner är funktionella gardiner som passar både för mörkläggning och som solskydd. Hos oss på RJ Markis kan du hitta den perfekta gardinen efter just dina behov- vi erbjuder både stilrena och flamsäkra plisségardiner i ett flertal olika färger.

Vad är en plisségardin?


Om du inte har sett en plisségardin tidigare är den bästa beskrivningen att det är en blandning mellan en rullgardin och en persienn. Med sina lameller som sitter ihop får du en liknande effekt som en persienn samtidigt som du får en täckande gardin som ger bra skydd. En plisserad gardin erbjuder både solskydd och insynsskydd samtidigt som det blir en stilren detalj till hemmet. Vare sig du vill ha en ljusfiltrerande eller mörkläggande plisségardin har vi något för dig i vårt sortiment. Kort sagt får du det bästa från två världar när du väljer en plisségardin!

Blå plisse gardin
PB_125
  • En gardin som är annorlunda och modern
  • En perfekt blandning av persienn och rullgardin
  • Flamsäkra tyger i flera färger
  • Topar-beläggning i tyg gör att den kan ta upp 60% av solens värme och strålar

Måttanpassade & högkvalitativa plisségardiner i flera färger


Inte bara utförandet är annorlunda hos plisségardiner utan även dess flexibla förmåga. Gardinens plisséer gör att du enkelt kan flytta gardinerna upp och ner för att justera ljusinsläppet. Denna typ av gardin kan även enkelt anpassas efter fönster med ovanliga former och storlekar. Eftersom vi på RJ Markis tillverkar våra plisséer finns därmed stora möjligheter att köpa en plisségardin särskilt anpassad för speciella fönster. Förutom att vara ett effektivt solskydd är plisségardiner mycket stilrena inredningsdetaljer som skapar en hemtrevlig atmosfär oavsett vilket rum de monteras i. Tack vare sin veckade och flexibla utformning passar gardinerna i såväl klassiska som moderna hem. Vare sig du vill ha ett halvtransparent eller ett lite mörkare tyg till gardinerna har vi flera alternativ för dig i sortimentet!

Hestra Plisse i vardagsrummet
Hestra Plisse 3

3 Anledningar till att välja plisségardiner till hemmet:


1. Multifunktionell gardin

Väljer du en plisségardin från oss får du en gardin som effektivt justerar ljusinsläppet i ditt hem. Gardinens flexibla utformning gör även att den passar till flera olika typer av fönster. Våra gardiner finns i flamsäkra tyger med ett flertal stilrena färger!

2. Gardiner med bra värmereflekterande effekt

Visste du att du kan spara energi med en plisségardin? Under sommarens varma dagar när solen står högt på himlen håller gardinen värmen ute och gör att rummet blir svalt. Tack vare våra gardiners Topar-beläggning i tyg kan gardinen ta upp 60% av solens värme och strålar. Det innebär att gardiner i plissé kan förhindra att interiören hemma överhettas samtidigt som de ger ett vackert naturligt ljus. På vintern skyddar plisségardinen värmen från att tränga ut genom fönsterna vilket sparar energi och värme i hemmet.

3. Ett stilrent tillskott till hemmet

En plisségardin är mer än bara en gardin- det är en snygg detalj som passar i hemmets alla rum. Vare sig du vill ha plisséer i sovrummet, köket eller vardagsrummet passar gardinerna i vilket rum som helst tack vare sin diskreta och luftiga utformning. Hos RJ Markis kan du beställa plisségardiner i flera olika färger och former för att få ett skräddarsytt solskydd i linje med dina specifika önskemål.

Montering av plisségardin i Stockholm


Om du köper plisségardiner hos oss kan vi också utföra montering av dem. Ta tillfället i akt och ge dina rum ett modernt lyft där ett bra insyns- och solskydd ingår! Passa även på att kolla in vårt breda sortiment av rullgardiner, lamellgardiner och duettegardiner!